Havaintotoiminta

Laitoksen yhteystiedot:
PL 68 (Gustaf Hällströmin katu 2b)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (yliopiston vaihde)
fax (09) 191 51598

Maanjäristysilmoitus Seismologian laitokselta

Suomen seismografiasemat havaitsivat 12.1.2007 kello 17:28 ja 17.30 Suomen aikaa kaksi maanjäristystä, joiden keskukset sijaitsivat Perämerellä.

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset arviot ensimmäisen maanjäristyksen tapahtumapaikalle ja ajalle:

Latitudi : 65.231 N
Longitudi :   23.863 E
suuruus (magnitudi) : 1.1
tapahtuma-aika: 19:28:19.0 (Suomen aikaa) eli 17:28:19.0 (UTC)

Ja toiselle maanjäristykselle:

Latitudi : 65.216 N
Longitudi :  23.873 E
suuruus (magnitudi) : 1.1
tapahtuma-aika: 19:30:18.9 (Suomen aikaa) eli 17:30:18.9 (UTC)

kartta latautuu...

Kuva 1. Maanjäristysten sijainnit on esitetty punaisilla tähdillä.

seismogrammikuva

Kuva 2. Suomen seismografiasemien rekisteröintejä maanjäristyksistä.

logo Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa vastaamalla makroseismiseen kyselykaavakkeeseen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys.