Havaintotoiminta

Laitoksen yhteystiedot:
PL 68 (Gustaf Hällströmin katu 2b)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (yliopiston vaihde)
fax (09) 191 51598

Maanjäristysilmoitus Seismologian laitokselta

Suomen seismografiasemat rekisteröivät 28.11.2007 kello 06:14 ja kello 06:39 (Suomen aikaa) maanjäristykset, joiden keskukset sijaitsivat Kittilässä.

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset arviot ensimmäisen maanjäristyksen tapahtumapaikalle ja ajalle:

Latitudi : 67.42 N
Longitudi :  24.35 E
suuruus (magnitudi) : 1.4
tapahtuma-aika: 06:14:45.0 (Suomen aikaa) eli 04:14:45.0 (UTC)

Ja toiselle maanjäristykselle:

Latitudi : 67.44 N
Longitudi :  24.32 E
suuruus (magnitudi) : 1.3
tapahtuma-aika: 06:39:42.4 (Suomen aikaa) eli 04:39:42.4 (UTC)

kartta latautuu...

Kuva 1. Maanjäristyksien sijainnit on esitetty punaisilla tähdillä.

kittila281107

Kuva 2. Suomen seismografiasemien rekisteröintejä ensimmäisestä maanjäristyksestä.

logo Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa vastaamalla makroseismiseen kyselykaavakkeeseen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys.